Muutama ajatus eurooppalaisesta yhteistyöstä Eurooppa-päivän jälkimainingeissa.

Pääsin perjantaina Eurooppa-päivän juhlallisuuksien ja työnantajani Eurooppa-foorumin ohjelmajulkistuksen yhteydessä kommentoimaan sitä, mikä on mielestäni kiinnostavin asia Eurooppa-keskustelussa juuri nyt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tällä hetkellä puhutaan paljon EU:n elvytyspaketista ja Suomen osuudesta siinä, mutta mielestäni meidän tulisi pystyä katsomaan eurooppalaista yhteistyötä myös vähän pidemmällä jänteellä. On todella valitettavaa, jos keskustelu EU:sta typistyy taas siihen, että laskemme montako rahaa menee ja montako tulee takaisin. Suomen EU-linjan pitää olla muutakin, kuin maksuvastuiden osaoptimointia ja erioikeuksien hakemista.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Elvytyspaketti on toisaalta myös kokoaan isompi asia. Sen muodostuminen on osoitus EU-maiden halusta yhteistyöhön ja uskosta yhteiseen talousalueeseen. Tämän yhteistyön Kokoomus oli valmis vaarantamaan kikkailullaan elvyytyspaketista äänestämisestä. Toivottavasti riittävä osa eduskuntaryhmästä kuuntelee edes elinkeinoelämän edustajia ja oman puolueensa euroedustajia ja äänestää yhteistyön puolesta.